maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kokki kolmonen

Hyvää naistenpäivää ja samalla alkanutta viikkoa!

Mulla oli tänään aivan tavallinen päivä: luennoilla käymistä, päikkärit, ruokakauppareissu ja kotona kokkailua. Ja datailua tietenkin. Mun pitikin itseasiassa esittää teille kivana kuvasarjana, miltä mun tavallinen päivä täällä näyttää, mutta valitettavasti mulla oli aamulla niin kiire etten sittenkään ehtinyt toteuttaa kyseistä ajatusta vielä tänään, mutta tulossa on, sen lupaan. :)

Koska mulla ei ole tästä päivästä sinänsä mitään ihmeellistä kerrottavaa, ajattelin kertoa teille vaihteeksi jostain muusta mun elämääni vahvasti liittyvästä asiasta. Kuten viime lukukauden päättäneessä yhteenvedossa itselleni lupasin, olen nyt alkanut kiinnittää enemmän huomiota siihen, millaista polttoainetta koneistooni lykkään. Nyt puhun siis tietenkin ruoasta!
Mulla oli tossa syksyllä ravitsemustieteen kurssi ja se sai mut kiinnostumaan enemmän näistä ravitsemuksellisista asioista. Mähän söin aivan järkyttävän yksipuolisesti koko syksyn, ja voin kyllä sanoa etten suosittele sellaista elämäntapaa kellekään. Ainoa ruoka, jota kotona laitoin, oli pussipasta tai joskus harvoin jopa keitto. Mitään sen monimutkaisempaa en syönyt koko aikana (ulkona syödessäni saatoin syödä jopa salaatin, mutta usein schnitzelin tai vastaavan), ja olo oli sen mukainen. Siihen kun vielä lisää sen melko massiivisen alkoholinkulutuksen ja hyvin vähäisen unen määrän... tadaa, ihmisraunio on valmis.

Siispä olen nyt alkanut panostaa enemmän siihen, mitä syön. Kiellettyjen asioiden listalla on kaikki valkoinen - leipä, riisi sekä pasta. Lisäksi pyrin syömään lihaa vain 2-3 kertaa viikossa ja kalaakin olisi hyvä syödä välillä. Ostan kevytmaitoa joka kerta kun sitä lähikaupassani näkyy - viime aikoina on ollut jopa joka kerta kun olen siellä käynyt - sillä maito ja maitotuotteet ovat terveellisempi proteiininlähde kuin liha. Kasvisten määrää pitäisi lisätä kyllä vielä. Ja juujuu, alkoholinkulutustakin pyrin vähentämään........
Kuulostaa huomattavasti helpommalta elämältä kuin mitä se todellisuudessa on. Suomessa tällaista ruokavaliota olisi tosi helppo noudattaa, mutta täällä... noh, täällä rakastetaan vaaleita sämpylöitä, täysmaitoa, vihannes- ja hedelmäosasto on ärsyttävän huono, tuoreesta kalasta ei ole tietoakaan, edes kanaa ei löydy kaupasta joka päivä. Täällä saa siis oikeasti olla aika luova jos haluaa syödä terveellisesti. Ainoa hyvä puoli on se, että melko lailla kaikkea löytyy luomuna. Tummaa riisiä sain kyllä metsästää oikeesti kissojen ja koirien kanssa; tuttua ja turvallista Uncle Ben'siä kun löytyy, ylläripylläri, vain valkoisena.
Viime viikolla tein pari kertaa aika tavallista "spagettikastiketta", siis jauheliha-tomaattisoossia, kera täysjyväpastan, mutta tänään päätin kokeilla vaihteeksi täysin kasvisruokaa. En ole koskaan, edes kotikotona, kokannut papuja, joten oli korkea aika opetella. Olin aika varma että mun luomuksestani tulee jotain aivan karmeeta, mutta siitä tulikin kerrassaan herkullista! Ja mikä parasta, tölkki papuja maksaa 40 senttiä. Täydellistä opiskelijaruokaa siis. ;)

Eli: keitin jotain hyvin mystistä täysjyväriisiä, paistoin sipulia ja purkillisen papuja, heitin joukkoon mausteista tomaattikastiketta, maustoin suolalla ja pippurilla. Näyttää tosi kamalalta, mutta oli niin hyvää että joudun kyllä tekemään tuota vielä monta kertaa uudestaan.



Tällaista tänään. Huomenna olen menossa lounastamaan Heidin kanssa, joten luvassa todennäköisesti jotain vähän mielenkiintoisempaa. :)

Bis Morgen!

p.s. otsikkoideat ovat tervetulleita, multa alkaa olla ideat vähissä...!

Ei kommentteja: